Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
autógumi hírek, cikkek képes leírás - Gumiabroncs.tlap.hu
részletek »

autógumi hírek, cikkek - Gumiabroncs.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gumiabroncs.tlap.hu » autógumi hírek, cikkek
Keresés
Találatok száma - 6 db
A Hankook Tire jelentős eredménynövekedést jelentett

A Hankook Tire jelentős eredménynövekedést jelentett

A magyarországi érdekeltséggel is rendelkező dél-koreai Hankook Tire, a világ hetedik számú gumiabroncsgyártója a második negyedévben 10,8 százalékkal nagyobb árbevételt ért el az egy évvel korábbinál. A Hankook Tire kínai és magyarországi termelése rekord ütemben nőtt, a még mindig felfutóban lévő magyarországi üzem 44,6 százalékkal nagyobb árbevételt ért el az előző évinél az európai piac bővülése és a költséghatékony termelés nyomán, olvasható a cég MTI-hez kedden eljuttatott közleményében. A teljes hír a hirado.hu oldalon olvasható.

Gumi

Gumi

A jó minőségű gumiabroncs garancia a biztonságos vezetésre. A www.rezulteo-gumi.hu a megfelelő, biztonságos és kedvezményes árú gumi kiválasztásában segít a vásárlóknak, és egyúttal hasznos tanácsokkal is szolgál. A rezulteo kidolgozta saját, egyedi értékelési rendszerét is annak érdekében, hogy minél több hasznos információval szolgálhasson a gumiabroncsok teljesítményét illetően. Szekértő tanácsokkal segít választani a konkurens abroncsok között, miközben tekintetbe veszi a kedvezményes árat és a minőséget is. A megfelelő téli- illetve nyárigumi kiválasztása után pedig a vásárlást is megkönnyíti : listáján számos gumiabroncs webáruház és kereskedőhálózat szerepel.

Gumi - speciális centrírozás

Gumi - speciális centrírozás

Visszatérő probléma az ügyfeleknél, hogy kormányrázásra panaszkodnak autópályán történő haladásnál 100-120 km/h sebességnél. Ügyfél: "Most jártam a gumisnál centríroztatni, és mégis ráz a kormány, pedig 0;0-t mutatott a gép." Mire én: "Hogyan rázza a kormányt? Függőlegesen vagy jobbra-balra mozgatja a kormányt?" Tételezzük fel, hogy a futómű, a lengés-csillapító, a kerékcsapágyak és a gumik is megfelelő minőségűek. Tehát a centrírozásban keresendő a hiba. Miért csak autópályán ráz? Városi használatnál miért nem? A tömegerőkből eredő rázás csak nagyobb sebességnél jelentkezik. Ha a centrírozást nem végzik el, csak felragasztanak vagy felütnek egy súlyt, hogy az ügyfél lássa, hogy elvégezték a feladatot, ez egy felületes munkavégzés. Köztudottan városi használatnál nem jelentkezik a centrírozási hiba: mindegy, hogy van-e rajta súly vagy nincs.

Minden harmadik gumi pocsék - Totalcar

Minden harmadik gumi pocsék - Totalcar

Öreg gumi nem jó gumi! Mikor kell az abroncsokat lecserélni? Ha a használatban nem sérül meg, akkor a gumi élettartamát két tényező határozza meg: a kor és a kopottság. Szakértők szerint egy nyolc évnél idősebb abroncs már elöregedett, anyaga megkeményedett és nem tapad olyan jól, mint egy fiatalabb. Ezért a nyolcévesnél idősebb gumikat erősen ajánlott lecserélni. 2000 óta a gumi születési idejét az úgynevezett DOT szám utolsó négy karaktere jelzi az abroncs oldalán. Ez négy számot tartalmaz, amiből az első kettő a gyártási hetet jelöli, a másik kettő pedig a gyártási évet. A képen szereplő 0404-es DOT tehát az jelenti, hogy 2004 negyedik hetében gyártott gumiról van szó. Az esetek többségében a DOT számot egy ovál keretezi. A 90-es évek gumijainak korát hasonlóan jelölik, de ott hátul kettő helyett csak egy számjegyet olvashatunk, ami az adott 1990-es évre vonatkozik. Tehát a 048 1998 negyedik hetét jelöli. Szintén a kilencvenes évekre utal a három számjegy mellé, jobbra írt háromszög. A cikk teljes terjedelmében a totalcar.hu oldalon olvasható.

Téli gumi nélkül életveszélyes

Téli gumi nélkül életveszélyes

A hideg beálltával és a hóesés közeledtével egyre esedékesebbé válik a téli abroncsok használata. Ez október-november környékén minden évben téma autós berkekben, bár idén az enyhe időjárás miatt november előtt valószínűleg csak keveseknek jutott eszébe, hogy téli gumit rakassanak fel autójukra. Lássuk, mit érdemes tudni a témában!

Váltóméret kalkulátor

Váltóméret kalkulátor

Egyszerű, de hasznos weboldal, ahol az autósok 227 különböző méretű abroncs közül kereshetnek váltóméreteket. A kalkulátor 2,5%-os eltérésen belül jeleníti meg a váltóméreteket, külön kiemelve azokat, melyek átmérője maximum 1%-kal tér el az eredeti abroncstól. Ezen felül további hasznos infók is találhatóak általánosságban a gumikról.

Tuti menü